Ve škole byla šikanována kvůli barvě vlasů, stala se první zrzavou Miss Anglie

Obrázek: miss-8a

Korunku v soutěži krásy Miss England 2022 získala sedmadvacetiletá studentka, které se ve finále prestižní soutěže podařilo porazit dalších 29 královen krásy. Je první zrzkou v 94leté historii Miss England a nyní bude svoji zemi reprezentovat na mezinárodní soutěži Miss World. Jessica Gagen pocházející z města Skelmersdale v Lancashire se zapsala do historie a stala se inspirací pro mnoho dětí a dospívajících, kteří čelí šikaně.

Studentka leteckého inženýrství a modelka v rámci soutěže promluvila o bolestném období svého života. Ve škole čelila drsné šikaně kvůli barvě svých vlasů. Spolužáci ji bili pěstmi, plivali na ni a na hlavu jí házeli různé předměty. „Nejhorší bylo, když mě jedna dívka popálila kvůli tomu, že mám zrzavé vlasy. V sedmém ročníku jsem obědvala na školních záchodech, protože když jsem si přisedla ke spolužačkám, vstaly a nechaly mě sedět samotnou," popsala. „Byla jsem kvůli tomu opravdu nešťastná, takže nyní chci ukázat dětem, které čelí šikaně, že to nebude navždy," dodala Jessica.

Obrázek: miss-7

„Během loňské soutěže jsem to moc nezmiňovala, protože chci negativní vzpomínky nechat minulosti, ale Miss Anglie se nikdy nestala rusovláska. Cítím, že je důležité mluvit o tom, s čím se potýkají zrzky ve škole, a podporovat děti, které čelí stejným těžkostem jako já," poznamenala Jessica s tím, že ani v loňském ročníku soutěže Miss World nebyla žádná zrzka. Letos však jedna bude reprezentovat Anglii. „Pokud si tím právě procházíš, věř mi, že na konci tunelu je světlo. To, že se to děje teď, neznamená, že se to bude dít po zbytek tvého života!” promluvila přímo k šikanovaným dětem. „Na konci střední školy už bylo vše skvělé. Byla jsem obklopena přáteli, vynikala jsem ve studiu i ve sportu - a ty můžeš taky! Jedna špatná kapitola nemusí ovlivnit zbytek knihy. Pokračuj ve čtení!”

Obrázek: miss-4

Vítězka letošního ročníku také doufá, že inspiruje další generaci pilotek a inženýrek. „Součástí mé vítězné řeči byla snaha nalákat dívky do technických oborů, které jsou ovládány muži. Studuji magisterský program v oboru leteckého inženýrství a to je odvětví, které si dívky stále téměř vůbec nevolí studovat," uvedla.