16letý chlapec si užil maturitní ples ve vysněných červených šatech. Rodiče i spolužáci jej zahrnuli podporou

Obrázek: hfz-4

Korben Green poprvé vyslovil přání vzít si na maturitní ples šaty, když mu bylo 12 let. O čtyři roky později si sen splnil. Na akci měl na sobě flitrovaný smoking a plesovou sukni. Žáci i zaměstnanci střední školy arcibiskupa Sancrofta v Harlestonu v Norfolku jej zahrnuli podporou. Pozornost vzbudil i na Twitteru. „Jsem neuvěřitelně hrdá, že dokáže být věrný sám sobě, a velmi vděčná za reakci školy. Bylo to neuvěřitelné,“ napsala ke sdílené fotografii Korbenova matka Nina. „Model složený ze smokingu a sukně byl inspirovaný hercem Billym Porterem. Korben chce být sám sebou a zároveň vyjádřit svou ženskou stránku. Chce být Korben, ale v šatech," dodala s tím, že Korben vždy rád nosil šaty a od raného dospívání vystupoval jako drag queen slečna Frou Frou. Když přišel ples, slečna Frou Frou nemohla zůstat doma.

Obrázek: hfz-5

Nina uvedla, že se snaží, aby její syn prožil svůj život tak, jak si bude přát. „Vždy mi dávala najevo, že můžu být tím, kým chci být," reagoval Korben s tím, že podpora ze strany matky pro něj znamená všechno. Stoprocentního přijetí se mu dostalo i ve chvíli, kdy přišel do školy v červených šatech. „Jakmile vystoupil z auta, všichni jásali a já brečela, někteří učitelé také plakali," vzpomíná Nina. „Všichni mě velmi podporovali a jeho spolužáci byli neuvěřitelní. Pokud necháte své děti být tím, kým jsou, poznáte je z jejich nejlepší stránky."

Nina v rozhovoru pro BBC akcentovala důležitost uznání, a to zejména mezi blízkými lidmi. „Na světě jsou lidé, kteří stále nechápou, že pocit přijetí nemůže nic překonat. Jsem za syna tak šťastná," vysvětlila s tím, že v reakci na její twitterové příspěvky jí jeden z rodičů dokonce poslal zprávu s prosbou o radu, jak nejlépe povzbudit svého syna, který se nedávno vyoutoval. Nina doplnila, že chtěla ukázat rodičům, že je v pořádku podporovat své děti. „Opravdu doufám, že to pomůže ostatním, aby byli otevřenější. Ukažme rodičům, že nejsou sami, a mladým lidem, že existuje záchranná síť, pokud ji budou potřebovat. Musíme respektovat své děti takové, jaké jsou,“ zdůraznila.

Obrázek: hfz-3

Snímek chlapce ve vysněných šatech získal na Twitteru přes 120 tisíc lajků. Rodina byla zaskočena množstvím pozitivních reakcí. Fotografii sdílela i Korbenova favoritka Michelle Visage, zpěvačka, moderátorka a porotkyně americké soutěže Ru Paul's Drag Race. „Ohhhhhhhh ano! Jste úžasná máma a vaše dítě je HVĚZDA," napsala Visage. „Pro mě je Michelle ikona, famózní celebrita, opravdu ji obdivuji," poznamenal Korben. „Když jsem mu ten retweet ukázala, byl neskutečně nadšený," dodala Nina. V době, kdy se jejich tweet stal virální, měli namířeno na London Pride. „Pak na pochodu ke mně někdo přistoupil a řekl: ,Jsi ten kluk v červených šatech? Myslím, že jsi úžasný!'," vzpomíná Korben. Twitterový účet byl kromě lajků zaplaven příběhy dalších rodičů, kteří podpořili originální sebevyjádření svých dětí. „Wow! Když jsem dokumentovala svého syna, který se nebál být sám sebou, nikdy jsem nečekala, že to bude mít takovou odezvu. Vlna podpory a pozitivity byla ohromující a zcela přehlušila těch několik negativních reakcí, kterých si nevšímáme. Je to Korbenův život a já jej ho nechávám žít," uzavřela Nina Green.