Chlapec přišel při požáru domu o hračky. Spolužáci mu mezi sebou tajně vysbírali nové. Plakal dojetím

Obrázek: daniel-hunt-small

Osmiletý Daniel Hunt z Tennessee byl koncem srpna svědkem požáru domu, v němž bydlel se svou rodinou. Plameny kromě jiného nemilosrdně pohltily i veškeré Danielovy hračky. „Požár začal v kuchyni. Nevím, jak k tomu došlo. Některé drobnosti šly ještě zachránit, třeba můj snubní prstýnek požár přežil, ale nic jiného,“ popsala pro CNN požár Danielova matka Kristen Wilburn.

Když třídní učitelka Casey MacKintosh přišla mezi Danielovy spolužáky s nápadem na sbírku hraček, děti neváhaly. Hned následující týden po požáru pro něj spolužáci ze třetí třídy základní školy Philadelphia Elementary School začali do školy tajně přinášet a shromažďovat hračky. „Žijeme v malé komunitě v Tennessee. Zvěsti o tom požáru se šířily rychle a hned v pondělí se každý hlásil, že pomůže,“ uvedla  pro CNN Casey MacKintosh. Podle ní si děti sbírání hraček velmi užily. Zároveň vše musely držet v tajnosti, aby pak mohly svého spolužáka co nejvíce překvapit. „Každé ráno děti chodily po škole a špitaly si, jaké hračky mají pro Daniela ve školní aktovce schované,“ doplňuje učitelka.

daniel hunt 1

Na konci týdne, kdy měla celá akce na podporu osmiletého Daniela vyvrcholit, mu paní učitelka dala úkol, aby šel něco vyřídit mimo třídu. „Když potom přišel zpět, křičeli jsme ,překvapení!“ a Daniel, místo toho, aby se hned vrhnul na hračky, zůstal stát, otevřel náruč a požádal své spolužáky o objetí,“ popsala MacKintosh dojemný moment. Fotka, která chvíli, kdy Daniela všechny děti objímají, zachycuje, nyní koluje po internetu. Daniel plakal dojetím a radostí. Jeho matka potvrdila, že od té doby už se jen usmíval. „Daniel byl naprosto v úžasu z toho, kolik lidí bylo ochotných pomoci, aniž by je o to někdo žádal,“ dodala jeho matka. Daniel tak díky laskavosti svých spolužáků dostal deskové hry nebo třeba Pokémony a mnoho dalšího.

daniel hunt 3

„Dospělí i některé děti dojetím plakali. Cítím obrovské požehnání, že jsem mohla být svědkem tak srdečného obdarování a čisté lásky třeťáků v naší škole,“ dodává Kelly Jones, výchovná poradkyně školy.

daniel hunt 2

Ačkoli Daniel a jeho rodiče přišli o domov, jsou vděční, že se při požáru nikomu nic nestalo. V současnosti zůstávají u příbuzných, dokud se jim nepodaří se znovu postavit na vlastní nohy.

Foto: FB Philadelphia Elementary School