Divák psal zprávařce, aby se lépe oblékla a vypadala líp. Připravila pro něj speciální vysílání

Obrázek: zpravarka-kalhoty-small

Když americká novinářka Maggie Vespa dostala poprvé zprávu od diváka jménem Jeffrey, že kalhoty s vysokým pasem, které na televizní obrazovce nosí, podle něj nejsou vůbec cool, rozhodla se nejprve nereagovat. A to přesto, že na konci zprávy stál dovětek: „Vypadají na vás opravdu podivně. Změňte, prosím, šatník. Jste až příliš krásná na to, abyste musela vypadat tak šíleně.”

zpravarka kalhoty 2

Hned příští den po jejím televizním vystoupení ale přišla další zpráva. „Panebože, dnes večer jste vypadala opravdu nepříjemně. Snažte se oblékat jako normální žena. Neplátí vás snad KGW dost na to, abyste oblečení trochu obměnila?”

zpravarka kalhoty 3

A novinářka se rozhodla, že zareaguje. Nejprve zprávu sdílela na svých sociálních sítích a po tom, co vzbudila poměrně velký rozruch mezi svými fanoušky, rozhodla se svěřit s kritikou svého vzhledu kolegům a společně se shodli, že do zpravodajství zařadí speciální vstup věnovaný právě tomuto divákovi.

 

V úvodu popsala situaci a na televizní obrazovce se objevila Jeffreyho zpráva. „Tohle Jeffreyho bizarní rozhořčení je způsobeno kalhoty s vysokým pasem. Jako tyhle (pozn. ukazuje na své kalhoty). Je to hloupé, tohle jsou mé kalhoty, líbí se mi a proto jsem si je koupila,” spustila asertivně. „Druhá věc ale je, že jsem to nasdílela na Facebooku a Twitteru a spoustu lidí to fakt naštvalo. Stovky lidí se ozvaly s komentáři na adresu tlaku, kterému ženy očividně čelí - zejména ty na očích veřejnosti - aby ztělesňovaly představu o fyzické přitažlivosti za každých okolností. Pokud tak nečiníme, je to vnímáno jako znak toho, že jsme méně důvěryhodné nebo méně schopné,” pokračovala. „ Chtěla jsem učinit statement. Takže nejen že jsem si dnes na sebe vzala tyhle vysoké kalhoty, ale nosila jsem schválně vysoké kalhoty každý den v tomto týdnu. A poprosila jsme editora, aby mě v každých vyfotil.” Na obrazovce se mezitím objevily fotografie z newsroomu v různých kalhotech s vysokým pasem, které moderátorka poslední dny nosila. „Pět pořadů, patery kalhory. Červené, modré, bílé, vínové a hnědé. A k nim jsem měla vždy stejné černé sako, aby to bylo více očividné.” A následovala plejáda fotografií jejích kolegyň, které si v průběhu týdně podobné kalhoty vzaly, aby ji podpořily.

zpravarka kalhoty 1

„Naším cílem je vyslat zprávu. Dívkám, ženám, každému. Oblékejte se, jak chcete a vypadejte, jak chcete. A pokud se někdo snaží, abyste se kvůli tomu cítily méněcenně, je to jejich problém, ne váš,” vysvětlila. „Kdybych před deseti lety dostala takovou zprávu od Jeffryho, byla bych jedna z těch, co by tohle potřebovala slyšet. Dnes jsem dost sebevědomá na to, aby se mě to nedotklo. Zatímco nosím své oblíbené kalhoty s vysokým pasem,” uzavřela.

Foto: Repro KGTV