Populární youtuberka kvůli vydírání zveřejnila, že je trans. Podpořili ji fanoušci i známé osobnosti

Obrázek: nikkie-tutorials-small

Nizozemská populární vizážistka a youtuberka Nikkie de Jager zveřejnila na svém kanále NikkieTutorials video, ve kterém se svěřuje, že se narodila jako muž. Svůj životní příběh se rozhodla s fanoušky sdílet poté, co ji neznámí lidé vydírali s tím, že informace o ní zveřejní v médiích. „Tvrdili, že to zveřejní, protože lžu, nebo jsem příliš vystrašená, abych řekla pravdu o tom, kdo skutečně jsem. Nebojím se. Od této chvíle jsem svobodná a konečně sama sebou,” řekla divákům. Video sledovaly statisíce lidí a Nikkie získala obrovskou podporu od fanoušků i známých osobností.

nikkie tutorials 1

Pětadvacetiletá Nikkie 11 let na platformě YouTube sdílí tutoriály na líčení a recenze na kosmetiku. Její kanál má několik milionů odběratelů a má za sebou spolupráci s řadou celebrit a kosmetických společností. Nyní se rozhodla podělit se se svým dosud neznámým příběhem s celým světem. „Narodila jsem se ve špatném těle, což znamená, že jsem transsexuál," uvedla v emocionálním videu. V něm následně vysvětluje, že vždy čekala na dobu, kdy se bude cítit připravená ke coming outu. Tato možnost jí nyní byla sebrána anonymními uživateli, kteří ji začali vydírat. Rozhodla se však nepodlehnout a situaci vyřešit po svém.

V pasti

Že je ženou, si Nikkie uvědomovala už od dětských let. V šesti letech dle svých slov začala nosit dlouhé vlasy, oblékala se do dívčích šatů a hrála si s líčidly a laky na nehty. Pro hormonální terapii se rozhodla ve čtrnácti a pět let poté se stala oficiálně ženou. Ve videu nyní poděkovala rodičům i okolí za podporu, které se jí vždy dostávalo.

I přes podporu rodiny a učitelů bylo pro dívku vždy těžké sdílet se všemi okolo takto soukromou záležitost. „Vždycky jsem žila jako žena a nejtěžší na tom bylo, že když ještě nejste oficiálně ženou, musíte všem okolo neustále říkat, kdo skutečně jste. Cítíte se jako v pasti,” vysvětlila Nikkie. „Setkáváte se s novými lidmi a musíte jim říkat o té své části života, kterou nechcete a nenávidíte. Nechcete být všude známá jen pro tu jednu část svého života. Ale musíte a je to těžké,” dodala.

nikkie tutorials 3

Podpora

Její video se setkalo s obrovským množstvím ohlasů. V komentářích se objevila řada příběhů, slova podpory i díků. „Je to neuvěřitelná žena a jsem na ni hrdá, že se podělila o svůj příběh,“ řekla BBC youtuberka a vizážistka SophDoesLife, která má na svém účtu přes milion odběratelů. „Je inspirací pro mnoho lidí a jsem šťastná, že se nyní může cítit se svobodně. Rozhodně má veškerou podporu kosmetické komunity,“ dodala.

nikkie tutorials 2

„Coming out je osobní věc každého člověka. Nikdo nemá právo o tom za něj rozhodovat. Je mi líto, že jsi tím musela projít, ale tleskám ti, že jsi to skvěle zvládla,” napsal americký drag herec, komik a zpěvák Jinkx Monsoon na Twitteru. Youtuberku ocenilo i několik nizozemských politiků. „Jste opravdu svobodní, pokud můžete být tím, kým jste. Vzory mají v procesu emancipace velký význam. Nikkie je vzorem pro druhé,“ napsala v tweetu ministryně školství, kultury a vědy Ingrid van Engelshoven. „O tom, co se stalo včera v noci, bych se nikdy neodvážila snít,“ uvedla následující den dojatě Nikkie. „Dostala jsem neuvěřitelné množství lásky a podpory. Moc to pro mě znamená."

Foto: FB NikkiTutorials