Poprvé v historii soutěží o titul Miss Anglie dívka bez make-upu. „Dělám to pro všechny holky,“ říká

Obrázek: miss-anglie1

Melisa Raouf z jižního Londýna se letos stala první soutěžící, která za 94letou historii soutěže Miss Anglie vystoupila bez make-upu. Na konci srpna se nenalíčená zúčastnila semifinále, odkud postoupila do finále. Také v posledním kole chce Melisa soutěžit bez make-upu a propagovat tak přirozenou krásu, která nejen na sociálních sítích dostává na frak.

Nenalíčená soutěžící se dostala okamžitě do zájmu médií. Právě pro ně vysvětlila, proč v soutěži, kde se naopak make-upem nešetří, vystupuje zcela bez dekorativní kosmetiky. „Znamená to pro mě hodně. Cítím totiž, že mnoho dívek různého věku používá make-upu jen proto, že se k tomu cítí být nuceny. Pokud se člověk cítí dobře ve své kůži, neměli bychom ho nutit zakrývat si tvář make-upem,“ uvedla Melisa Raouf. Podle ní jsou právě nedostatky tím, co nás dělá jedinečnými.

Dvacetiletá studentka politologie dále uvedla, že nikdy neměla pocit, že by splňovala ideály krásy. „Teprve nedávno jsem přijala, že jsem krásná taková, jaká jsem. A z toho důvodu jsem se rozhodla soutěžit bez make-upu.“ Podle svých slov se i bez líčení cítí sebevědomě a nemá nejmenší obavy se taková, jaká opravdu je, ukázat před ostatními. „Chci, aby lidé viděli, kdo jsem.“

Za její rozhodnutí se Melise dostalo množství podpory. Chce svým příkladem podpořit ostatní dívky, aby se cítily dobře takové, jaké jsou, a zdůrazňuje, jak velký vliv může mít nepřijetí sebe sama na duševní zdraví. „Udělala jsem to pro nás,“ dodává. Její krok podpořila i ředitelka soutěže Miss Anglie, Angie Beasley: „Přejeme jí v soutěži hodně štěstí. Je velmi odvážná, když jsou všechny ostatní nalíčené. Vysílá tím důležitý vzkaz mladým ženám.“

Jak se bude Melise Raouf dařit, se dozvíme 17. října, kdy se bude konat finále. V něm bude o titul Miss Anglie soutěžit na 40 dívek.