Třináctiletý žák zastavil školní autobus plný dětí. Jeho řidička zkolabovala

Obrázek: sedmak

Žák 7. třídy v michiganském Warrenu se stal hrdinou poté, co svým rychlým zásahem zachránil školní autobus. Jeho řidička totiž ztratila vědomí a autobus vjížděl do protisměru.

Dillon Reeves je žákem 7. třídy školy Loise E. Cartera ve Warrenu ve státě Michigan. Do školy jezdí každý den se svými spolužáky školním autobusem. Jednoho rána však málem došlo k neštěstí. Řidičce se udělalo špatně. Stačila ještě do interkomu sdělit, že na chvíli zastaví, pak už však ztratila vědomí a autobus začal přejíždět do protisměru. Kamerový záznam přímo z kabiny řidičky ukázal její ztrátu vědomí i následný rychlý zásah 13letého Dillona Reevese a jeho křik na spolužáky, aby ihned volali 911.

Školní inspektor Robert Livernois na tiskové konferenci popsal situaci, k níž došlo, a uvedl, jak hrdý je na zásah sedmáka Reevese. „Pomalu sešlápnul brzdu, protože věděl, že autobus je plný dětí. Šlo o mimořádný akt odvahy a vyspělosti.“ Také Dillonova matka je na něj nesmírně pyšná. „Tím co udělal, mi poskočilo srdce. Nemůžu ani vyjádřit, jak hrdá na něj jsem.“ Díky Dillonově zásahu se nikomu v autobusu nic nestalo.