Tříletý chlapec je vlivem nádoru na mozku zavřený doma. Lidé ho denně chodí k jeho oknu bavit

Obrázek: quinn-nemoc-okno-small

Tříletý Quinn Waters z amerického Bostonu se léčí s nádorem na mozku. Léčba zhoubného a rychle rostoucího nádoru mu srazila imunitu na minimum. Je proto neustále doma a nesmí vycházet ven. Když se lidé o malém chlapci a nemoci, se kterou bojuje, dozvěděli, začali přicházet k jeho domu a všemi možnými způsoby se ho snaží pobavit a ukrátit mu dlouhé chvíle.

quinn nemoc okno 1

Krátce poté, co Quinn Waters oslavil své třetí narozeniny, si jeho sestra Maggie všimla, že divně chodí a padá. Svěřila se proto matce Taře. Po vyšetření v nemocnici přišla diagnóza – meduloblastom, maligní rychle rostoucí mozkový nádor u dětí. Po léčbě kmenovými buňkami zůstala Quinnova imunita natolik oslabená, že obyčejné nachlazení by ho mohlo nejen přivést zpět do nemocnice, ale i ohrozit jeho život. Tato situace vedla k tomu, že malý Quinn, místo toho, aby si hrál a pobíhal venku, byl zavřený doma a jediní lidé, se kterými mohl mít přímý kontakt, byli jeho nejbližší. „Byly dny, kdy Quinn bouchal do dveří, aby se dostal ven,“ uvedla jeho matka, Tara Waters.

quinn nemoc okno 5

Quinnova rodina vytvořila facebookovou stránku The Mighty Quinn, prostřednictvím které dává veřejnosti vědět o nemoci dnes tříletého chlapce a informuje o jeho stavu i aktuálních událostech. Poté, co se rozšířily zprávy o Quinnovi, který vlivem nemoci nemůže chodit ven a letní dny tráví izolovaný doma, lidé začali chodit před okna jeho domu a nejrůznějšími způsoby ho baví a rozptylují.

quinn nemoc okno 2

Jeden den se před okny objevilo několik desítek jezdců z motorkářského klubu, jindy zase přišlo Quinnovi zamávat a pozdravit ho několik strážníků místní policie, kteří jsou zároveň kolegy Quinnovy matky. Tara Waters totiž pracuje jako policistka. „Zvuk motoru a policejních majáků jsou pro tříleté dítě zážitkem. Nemůžeme dostatečně poděkovat všem z oddělení,“ uvedli Quinnovi rodiče na facebookové stránce. Chlapcova starší sestra Maggie zatančila před domem spolu s tanečním souborem irské tance.

quinn nemoc okno 3

Ke „Quinnovu oknu“ chodí místní, známí i neznámí. Každý den se u okna objeví někdo, kdo chce malému chlapci zpříjemnit den, ať už zpěvem, tancem nebo ukázkou vycvičených psů, a zkrátit čekání na chvíli, kdy zase bude moci jít ven. Facebooková stránka je plná příspěvků a fotek z každodenních návštěv. A lidé se shodují, že tou nejkrásnější odměnou za jejich návštěvu je Quinnův úsměv.

quinn nemoc okno 4

Foto: FB stránka The Mighty Quinn