Blog Nadpis

Příběhy, články a rozhovory

Kvíz: Uhodni výrok svého vůdce

 

vudce big

cermanJaroslav Cerman
Autor

Student sociologie na Fakultě sociálních studií, radikální pseudohumanista, havloid, srandista.

16
února
2015

Nenávistné projevy jsou stejné, jako lidé samotní. Jsou na celém světě, jsou různě slyšet, někdo je má rád a někdo ne. Jenže ono se to někdy strašně pomíchá, protože ty projevy jsou si často strašně podobný. Je to jako s nějakou vaší oblíbenou kapelou! Říkáte si: „Toto je dobrá skladba A od kapely B, tak se mi to líbí a to mi dělá radost.” Jenže pak zjistíte, že to byla písnička E od kapely M!

Neuvěřitelné, ale i to se může stát. Když si jsou totiž věci podobné, pletou se. Nenávistné projevy si od sebe navzájem půjčují rétoriku, termíny i významový obsah svých sdělení.

Není divu, že se nám pak pletou nejen ona sdělení, ale i jejich autoři. Byli to teda ti Židé, kdo celá staletí trápil Evropu? Nebo to byli ti cikáni? Možná i ti muslimové, ale to těžko říct, o těch zase pan Vandas tolik nemluví... teda pan Okamura. Nebo to byl Otto Chaloupka? Vždyť to všechno vypadá, jako by to psal jeden člověk!

Co svět světem stojí, je plný celé řady vůdců, bojovníků a úplně těch největších zachránců, kteří to s vámi myslí úplně nejlíp a jde jim jen a jen o vaše dobro, dobro vašich dětí a dobro vaší babičky. Neznají ale lepší způsob, jak vám to dokázat, než tím, že budou o jiných mluvit zle a nenávistně. Protože to přece potřebujete, abyste byli šťastní a vedli hezký život. Potřebujete nepřítele.

Jenže tady už se nám všechny ty výroky trochu pletou a zamotávají. Protože dělat z jiných lidí nepřátele se zkoušelo už dávno a bude se to zkoušet i nadále. Proto se i ty zeptej svých kamarádů a kamarádek, kdo je autorem těchto nenávistných výroků plných předsudků. Jsou si často podobné jako vejce vejci.

Zrovna dneska je totiž strašně důležité vědět, kdo je tvůj pravý vůdce, protože vůdců je dneska jako hub po dešti. A bylo by strašně trapný si ho hodit do nějaký blbý škatulky! Přece jen jsou to lidé, kterým jde hlavně a především o tvoje dobro!

KVÍZ

Výrok 1

„Jejich po dlouhá staletí pěstovaný životní styl a životní hodnoty chtěj nechtěj kolidují a kolidovaly s hodnotami všech civilizovaných zemí.“

A. Adolf Hitler
B. Tomio Okamura
C. Oto Chaloupka
D. Tomáš Vandas

Výrok 2

„Židovské náboženství a jejich pocit výlučnosti je vysvětlením celé řady praktických problémů, které židovství do západní civilizace přináší.“

A. Tomáš Vandas
B. Adolf Hitler
C. Adam B. Bartoš
D. David Irving

Výrok 3

„Zpočátku jsem nebyl antisemita, ale po přečtení mnoha knih jsem se už musel zamyslet.“

A. Adolf Hitler
B. Adam B. Bartoš
C. Tomio Okamura
D. Henry Ford

Výrok 4

„Romští předáci by se v první řadě měli začít nějak slušně živit. To jsou stejní paraziti na romské komunitě, jako je romská komunita parazitem na většinové společnosti."

A. Stanislav Huml
B. Miroslav Sládek
C. Oto Chaloupka
D. Tomio Okamura

Výrok 5

„To, že cikán je dnes vnímané hanlivě, to není vina ani neonacistů ani Čechů ani Turků. To je v prvé řadě hanba Romů.”

A. Jiří Čunek
B. Oto Chaloupka
C. Tomio Okamura
D. Miroslav Sládek

Výrok 6

„Homosexuálové mi nevadí, když neotravují, ale cikáni mi vadí zcela určitě!! i když neotravují a nenasírají - což vlastně neexistuje!“

A. Luděk Kvapil
B. Oto Chaloupka
C. Jarda Jágr
D. Miroslav Sládek

Výrok 7

„Jakkoli si o sobě Židé myslí, že jsou stále vyvolený národ a nadřazená rasa, před Bohem jsme si všichni rovni a nikdo z nás se nemůže dožadovat speciální ochrany proti kritice jen proto, že patří k lidu, který v historii zažil mnoho úděsného."

A. Adam B. Bartoš
B. Adolf Hitler
C. Tomáš Vandas
D. Henry Ford

Výrok 8

„Věřím, že dnes jednám ve smyslu všemohoucího Stvořitele: Tím, že se bráním Židovi, bojuji za dílo Pána."

A. Henry Ford
B. Adam B. Bartoš
C. Adolf Hitler
D. Petr Hájek

Výrok 9

„My jsme obklopení lidmi, kteří absolutně neví, která bije a je katastrofou, že takoví lidé jsou ve vedení naší země. Radikalismu se musíme postavit.“

A. Tomio Okamura
B. Oto Chaloupka
C. Tomáš Vandas
D. Adolf Hitler

Výrok 10

„Důležitý fakt je, že Romové vyžadují, aby se společnost přizpůsobila jim. A to není v žádném případě akceptovatelné.“

A. Tomáš Vandas
B. Tomio Okamura
C. Oto Chaloupka
D. Václav Klaus

Výrok 11

“Dnes ráno mne potkal jeden student (jeden z mála černých studentů na XXXXX).”

A. Tomio Okamura
B. Václav Klaus
C. Stanislav Huml
D. Miloš Zeman

Výrok 12

„Obávám se, že nám tady budou brzy stavět mešity místo kostelů. Ztratíme svoji identitu, ztratíme svoji historii a rozpustíme se v tom evropském moři."

A. Tomáš Vandas
B. Tomio Okamura
C. Miloš Zeman
D. Oto Chaloupka

Výrok 13

„Nechci, aby se naše další generace musely modlit k Alláhovi, nechci, aby naše ženy chodily zahalené jen s průzorem pro oči a po ulicích chodily hlídky, dohlížející na dodržování Koránu.“

A. Tomio Okamura
B. Tomáš Vandas
C. Miloš Zeman
D. Adolf Hitler

Výrok 14

„Nepřítelem je anticivilizace táhnoucí se od severní Afriky až po Indonésii. Žije v ní na dvě miliardy lidí a financovaná je dílem z prodeje ropy, dílem z prodeje drog."

A. Tomio Okamura
B. Sarah Palin
C. Miloš Zeman
D. Tomáš Vandas

Řešení

1B, 2C, 3A, 4C, 5C, 6A, 7A, 8C, 9A, 10C, 11B, 12A, 13B, 14C

 

Foto: Wikipedia

 

 

Čtěte dále

„Když cestuju, lidé mě považují za Čecha,” říká ghanský elektroinženýr. Vystudoval v Brně

Ernest Mensah pochází z dobře situované rodiny respektovaného vědce. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy matka v jeho raném dětství zemřela a po několika letech ji následoval i otec. Ernest už na střední škole značně vynikal. Když pak nastoupil roční národní službu, kterou musí absolventi pro zemi ve svých oborech odvést, dozvěděl se o možnosti pokračovat ve studiu v cizině. „Když přišel dopis o tom, že jsem stipendium dostal, bylo to upřímně poprvé v životě, kdy jsem o Československu slyšel,” směje se Ernest. Do Prahy odletěl na podzim 1989. Revoluci tak prožil v Jihlavě, kde nastoupil na téměř roční jazykový a vyrovnávací kurz. Už tam si velmi oblíbil Čechy.


Lukáš Houdek 25. 4. 2019

Po pracovním úrazu skončil na vozíku, myslel na sebevraždu. Snímky o jeho životě uspěly ve World Press Photo

Fotograf Michael Hanke v dubnu získal druhé místo v prestižní soutěži World Press Photo se souborem fotografií ze sportovního a rodinného života Zdeňka Šafránka. Zdeněk je od pracovní nehody před šestnácti lety upoután na vozík. „V práci na mě spadly skoro dvě tuny železa a díky tomu nemůžu chodit,“ popisuje zlomovou životní událost. „Úraz ale není jen konec s chozením, je toho mnohem více. Dekubity (pozn. defekty měkkých tkání) jsou noční můra každého vozíčkáře. Pár lidí na to už umřelo, dost lidí na to trpí doma nebo v nemocnici.“ Zdeněk si díky intenzivnímu sportování zažil s dekubity obrovské problémy, chronická intenzivní bolest ho dohnala k myšlenkám na sebevraždu. „Nedá se to nikdy nikomu popsat a vysvětlit. Každý máme jiný práh bolesti a citlivost. Díky tomu každého vše bolí jinak,“ popisuje paraboxer. „Musel jsem se s tím srovnat sám. Je to zoufalství a útěk do neznáma, jsem ...

„Víme, že v tom nejsme sami.” Romských studentů přibývá, podporují se navzájem

Dvacetiletá Andrea Grundzová pochází z romsko-české rodiny z Loun. Studuje češtinu a angličtinu na Pedagogické fakultě v Ústí nad Labem. „Plním si svůj sen,” usmívá se. Učitelkou totiž chtěla být už od raného dětství. Dnes je ve druhém ročníku na angličtině a v prvním na češtině. Svůj sen si plní také díky finanční podpoře, kterou získala od Nadace OSF. Její stipendijní program je určený pro romské vysokoškoláky do 26 let. Ti mohou studovat prezenčně i dálkově na soukromých nebo státních vysokých školách.


Lukáš Houdek 23. 4. 2019

„Matka lvice” přemohla muže znásilňující dceru, jednoho zabila. Soud ji nyní osvobodil

Nokubongu Qampi z Jihoafrické republiky začali lidé přezdívat „matka lvice” poté, co zabila jednoho ze tří mužů, kteří znásilňovali její dceru, a ostatní zranila. Byla obviněná z vraždy, ale později byla všechna obvinění stažena. Její příběh přinesla televizní stanice BBC.


Nina Djukanovićová 19. 4. 2019

Agentura pro sociální začlěňování - logo

Úřad vlády České republiky - logo

eea grants

CT-V2-lgv2

Projekt HateFree Culture realizuje Agentura pro sociální začleňování, jeden z odborů Úřadu vlády ČR. Projekt je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize.